elérhetőségek
Referenciák Üzleteink

Termékek

Töltő és bélelőanyagok

A darált szivacs egy olyan 1-2 cm átmérőjű szivacsdarabokból álló töltő anyag, melyet főleg kárpitos termékek, párnák tömésére használhatunk, 1kg-os és 30 dkg-os kiszerelésben vásárolható meg üzleteinkben. A szilikonos műszálgolyó egy speciális technológiával gyártottszilikonizált poliésztergolyó, melynek előnye, hogy a töltet rugalmas, antisztatikus,felrázható, fellazítható, így eredeti formáját rendszeres használat során is hosszan megőrzi. A darált szivaccsal szemben az az előnye, hogy puhább, és kevésbé érezhető át egy vékonyabb textilen keresztül a töltet. Szintén párnák és plüssállatok töltésére, kitömésére javasoljuk.

A vatelin (töltőflíz vagy vlies) egy műszálas bélésanyag, mely kiválóan alkalmas kabátok, dzsekik bélelésére, kárpitosmunkák kelléke lehet, ezen felül felhasználható takarók, falvédők közbéléseként. Jól szigetel és tartja a hőt, laza szerkezetű, önnyű és mégis meleg, gyorsan szárad, jó tartást ad a vele összedolgozott anyagnak.150 -180 cm széles tekercsekben méterre vásárolható, anyagvastagságát súlyától függően(70g, 100g, 150g, 200g, 300g) különböztetjük meg. A kesztyű vatelint főleg téli kabátok bélelésére, patchwork munkák közbélésére javasoljuk. A töltő vlies vagy tépett vatelin a nevében is szereplő tépő eljárással készül,párnák, játékok, egyéb kreatív termékek töltésére szolgál, kiszerelése 0,5 kg-os csomagokban van.

A pafix és elasztikus pafix öltönyök és kosztümök készítésénél használatos közbélés. Általában a gallérok hajtókák merevítésére alkalmas. Fekete, fehér színben, sima és elasztikus változatban is kaphatóak üzeletinkben. A vetex, illetve erősített vetex a pafixhoz hasonló felhasználási körű közbélés, de ez a papírhoz hasonló fátyolos anyag. A fátyolkát, vagyis vetex csíkot általában szoknyák, nadrágok aljának varrás nélküli felhajtásához használjuk. A 1,5-3 cm széles vetex csíkot a két anyag közé illesztjük és forró vasaló segítségével rögzítjük. Létezik 100 cm széles változata is, amit leggyakrabban dekorációs és kreatív célra lehet felhasználni, különböző motívumok szabhatóak belőle, és könnyítik az applikációt.

Bejelentkezés