elérhetőségek
Referenciák Üzleteink

Termékek

Karnisok, sínek, rolók

Megkeressük a legalkalmasabb karnist az új függönyökhöz, mert mi pontosan tudjuk, hogy egy karnisnak milyen elvárásoknak kell megfelelnie a különböző méretű és súlyú függönyök felfüggesztéséhez. Segítünk vásárlóinknak kiválasztani a rúdkarnis végzáróit vagy megtervezni a sín hajlítási ívét, valamint igény szerint tájékoztatjuk a motoros függönymozgatás lehetőségeiről.

A letisztult egyszerű formáktól a legmodernebb alakú karnisokig megtalálható minden választékunkban. A karnisok megrendelésénél figyelembe kell venni a helyi adottságokat, például a különleges térbeli alakzatokat egyedileg gyártatjuk le.

Rúdkarnisaink 10 mm-től 28 mm átmérőig terjednek, több színválasztékban és különböző anyagokban, mint fa, fém, műanyag, de alumínium sínrendszereink is nagyon kedveltek a vásárlók körében. Üzleteinkben segítséget nyújtunk a megfelelő karnis kiválasztásában, illetve vállaljuk helyszínen a karnis szerelését tapasztalt szakembereink segítségével.

Karnis típusok:

 • alumínium sín
 • műanyag sín
 • fa vagy fém rúd
 • lapfüggöny szerkezet
 • rolók
 • vitrázs karnisok

Alumínium sínek 

Valamennyi szerelhető mennyezetre és oldalfalra, hajlíthatóak igények és lehetőségek szerint, mozgatásuk történhet kézzel, kezelő szerkezettel vagy motorosan. Magasabb súlyú sötétítő függönyöknél kifejezetten erősített, kezelőszerkezettel ellátott szerkezet felszerelését javasoljuk. A tervezéskor több sínt lehet variálni, lehet egyszerűen egy sínes, több sínes, a sín végeit behajlítva is rendelhető, így a függöny a fallal találkozik és jobban zárja a fényt, oldalról nem enged az ablak felé belátást. Ha drapériát szeretnénk a fényáteresztő és sötétítő függöny elé, akkor a harmadik sínként tépőzáras sínt szerelhetünk, de a tépőzáras sínt akár falvédő rögzítésére is javasoljuk.

Műanyag sínek

Napjainkban az egyik legkedveltebb mennyezetre rögzíthető sín a műanyag sín, hiszen árfekvését tekintve pénztárcakímélő, tartós, de mégis egyszerű megoldás. Üzleteinkben előlapos változatát is megtalálhatják vásárlóink, mely elegánsabb megjelenésű. 

Rúdkarnisok

Alapanyaga szerint széles a kínálat, fa  (28 mm) illetve fém (12, 16, 19, 20, 25 mm) rudat rögzíteni szimpla vagy dupla konzollal tudjuk. Az egyénileg kiválasztott végdíszekkel, karikákkal vagy belsősínes rúdkarnisnál csúszkákkal felszerelve, egyedi méretre vágva is készítjük. A rúdkarnisra többféleképpen akaszthatjuk a függönyöket, karika + csipesz, karika + műanyag akasztó ráncolós függöny esetében, belsősínes rúdkarnisnál pedig műanyag csúszka és akasztó segítségével.

Lapfüggöny

A textillapok síkban mozognak általában 40-60 cm szélességben, 2, 3, 4, 5 utas sínes kivitelben.  Fehér és eloxált változatban kaphatók. Alkalmas nyílászárók árnyékolására, belső terek elválasztására, funkcionálisan, díszítő jelleggel. Jól kombinálhatók a hagyományos típusú karnisokra szerelhető függönyökkel.

Rolók

Roletták, római rolók kollekciónk több ezer anyagából készíthetőek alkalmazkodva a lakás stílusához. A római roló készülhet fényáteresztő vagy sötétítő anyagból is, lehet kontrasztos kerete vagy szabott (hullámos, féloldalas stb) az alja. A textília a tépőzáras sínre helyezhető fel, amely az egész szerkezetet takarja, így drapéria használata nélkül is esztétikus. A szerkezetet merevítő pálcákkal és lapsúllyal együtt értékesítjük. Készülhet mennyezeti és oldalfali kivitelben. A textil függőlegesen felhúzható, az anyagot egymásra lapolja, zsinóros vagy gyöngyláncos mozgatású, motoros változatban fali kapcsolóval vagy távszabályozóval irányíthatjuk, az ablak bármely magasságában megállítható, és még az ablakkeretet sem kell megfúrni a köztes rögzítőkért.

A roletta mozgatása a raffrolóhoz hasonlóan függőleges síkban történik, viszont itt nem lapolva szedi össze az anyagot a szerkezet, hanem egy hengerre tekeredik fel. A választható textilek választéka nagyon széles, a blackouttól a fényvisszaverő anyagokon keresztül a bambuszhatású árnyékolókig terjed. A roletta anyaga funkciójától függően lehet színes, fényzáró, fényáteresztő, mintás, lángálló, valamint egyre inkább teret hódít a natúr kollekció, ami divatos, ázsiai hangulatot idéző, természetes papír, len, bambusz és juta alapanyagú. A roletta szerelhető oldalfalra, mennyezetre, közvetlenül ablak- és ajtókeretre. Előnye, hogy ferde síkokon is alkalmazható, így tetőtéri ablakok árnyékolására is kitűnő megoldás. A roletta helyigénye feltekert állapotban a vászon hosszától függően 5-7 cm, ezt az ablak nyitásánál figyelembe kell venni. Mozgatása történhet gyöngyláncos szerkezettel illetve motorosan. 

Vitrázs rudak, pálcák

Konyhákba, fürdőszobákba, kisebb ablakokra leginkább használt megoldás a vitrázsrúdra készített függöny. A vitrázsfüggönyök gyárilag úgy készülnek, hogy csak oldalukat kell szegni, mert aljuk bordűrös, felső részükön pedig egymástól kb 8-10 cm távolságra körbeszegett lyukak vannak, amikbe a rudat kell húzni.  A kávéházi rudakat klasszikusabb berendezésű konyhákba étkezőkbe javasoljuk.

Karnis típusok szerelést tekintve

 • oldalfali, mennyezeti, nyílászáróra szerelhető
 • egyenes, hajlított (boltívben, bástya ívben)
 • kézi mozgatású, húzószerkezetes, elektromos

Függöny karnis kiegészítők, tartozékok

 • Sínek: csúszka, görgő, sínzáró, síntoldó
 • Rudak: végzáró, karika, U-sín, mennyezeti vagy oldalfali konzolok
 • Vitrázs: öntapadós tappancs, vitrázs karika

Egyéb kiegészítők:

 • függöny csipesz
 • függöny horog vagy akasztó
 • guri-guri
 • elhúzó pálca
 • zuhanyfüggöny karika
 • ringli
Bejelentkezés